Αχλάδι

ΑχλάδιΤο αχλάδι έχει γλυκιά και όξινη γεύση όταν είναι ώριμο, ενώ κυριαρχεί η στυφή γεύση όταν είναι άγουρο. Έχει δροσιστική δράση στον οργανισμό, καθαρίζει τα νεφρά προκαλώντας ελαφριά διούρηση και έτσι μειώνει το περίσσιο Kapha από τον οργανισμό.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στο ίδιο γεύμα μαζί με γάλα, γιαούρτι, ρύζι και πεπόνι διότι προκαλεί δυσπεψία. Επίσης η συχνή κατανάλωση αχλαδιών μπορεί να επιδεινώσει σημαντικά τους πόνους από αρθρίτιδα σε ηλικιωμένα άτομα. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγεται από τα διαβητικά άτομα.

Είναι κατάλληλο για περιπτώσεις διάρροιας, ουλίτιδας, κυστίτιδας, αυξάνει την όρεξη και βοηθάει στις περιπτώσεις λιθιάσεων των νεφρών και της χολής. Στην περίπτωση αυτή, για να βοηθηθεί η αποβολή των μικρών χολολίθων και της ψάμμου από τα νεφρά, θα πρέπει κανείς να τρώει καθημερινά το πρωί δύο ώριμα αχλάδια και να περιμένει δύο με τρείς ώρες πριν φάει οτιδήποτε άλλο.

Διαβάστε επίσης